Stand Up

”Om du tycker livet känns ensamt, ingen ser dig, du känner dig anynom…. Bli CP, då kommer det problemet vara löst.”

För några år sedan var Jonas Helgesson med i en tävling i stand up. Sedan dess har Jonas ståuppat på många klubbar runt om i Sverige och även i Finland och Danmark (där tror de han talar danska). Men framför allt fokuserar han sin medverkan på konferenser, julbord, företagsgig, större sittningar, firmafester och privata fester. Ge Jonas en mick och en scen så är tillställningen räddad!

Det som kännertecknar Jonas Helgessons stand up är hans självdistans och glimten i ögat. Hans stand up utgår väldigt mycket från hans eget liv och det som han är med om.

Jonas berättar: ”En grej jag tycker är rätt kul är när en telefonförsäljare trodde jag satt på toaletten bara för att jag talar som jag gör. Han sa: Kan jag ringa dig när du är färdig…””En annan grej var när jag befann mig i stockholm och telefonen ringde. Det var en kompis som frågade läget och var jag var. Eftersom jag har svårt för att säga stockholm (det ligger inte bra i mun helt enkelt) sa jag helt enkelt: Jag är utanför Södertälje…”Även om Jonas stand up är rätt ”lättsmält” så drar han sig inte för att tala om rätt seriösa ämnen såsom fördomar, mänskligt värde och utanförskap.

Målet för Jonas stand up är att tala om det sköra livet och hur vi kan vara glada över det vi har och kan.

Praktiskt

Jonas är flexibel och rättar sig efter publik och kontext. Han kan också anpassa hur länga han talar. Normalt är dock 20 – 45 minuter.