Lena Helgesson

lena_helgesson

I sin nya bok CP-barnet skriver Lena Helgesson, mamma till ståupparen, författaren och skådespelaren Jonas Helgesson, om kampen, våndorna och lyckan.

Som Lena själv berättar: ”CP-barnet är en berättelse om kamp, sorg och glädje. Min sons cp-skada blev min värsta fiende. Att jag inte kunde acceptera den blev som att gå ut i krig mot en allt för stark motståndare. Striden både styrkte mig och knäckte mig. Den gav kraft men tog också kraft. Jag ville ge min son allt, all min kärlek ville jag ge honom. Jag ville ge mitt liv för honom. Vid ett psykologbesök kom jag plötsligt till insikt om vad min son kunde, vad han hade lärt sig, vilken utveckling som hade skett. Mina ögon öppnades. Jag fylldes av en stor tacksamhet. En tacksamhet som läkte mitt hjärta. Jag fick sluta fred med CP-skadan. Jag fick sluta fred med mig själv.”

Föreläsningen kretsar kring hur det är att vara förälder till ett barn med funktionsnedsättning. Hur det krävs mental styrka, uthållighet och en förmåga att se det som fungerar snarare än det som inte gör det. 

Lena blandar hennes livsinsikter med många dråpliga vardagssituationer mellan henne och Jonas. 

Med föreläsningen vill Lena säga, att hur hopplöst det än kan kännas som förälder, kan det vända. Tappa inte hoppet!

Upplägg diskuteras vid bokning.