Jonas är med i ”Livet är en schlager”

Posted on 8 november, 2013

Stjärnspäckad ensemble i musikalen “Livet är en schlager”

Succéfilmen ”Livet är en schlager” görs om till scenmusikal av Jonas Gardell med musik av Fredrik Kempe. I de bärande rollerna ser vi Peter Jöback, Helen Sjöholm, Johan Glans, Jonas Helgesson, Måns Möller, Katarina Ewerlöf, My Holmsten och Frida Westerdahl.

Musikalgudinnan Helen Sjöholm och komikern Johan Glans spelar det schlagertokiga paret Mona och Bosse.

Som den transsexuella Candy Darling ser vi vår internationella musikalgigant, Peter Jöback, medan schlagerdivan Sabina spelas av Frida Westerdahl från Stockholms Stadsteater.

En medverkande som är mer känd i standup-sammanhang än för musikaler är Måns Möller. Han gör rollen som Monas producent.

Jonas Helgesson, komikern och författaren till ”Ett CP-bra liv” spelar David, den cp-skadade killen som skriver sången ”Aldrig ska jag sluta älska dig”.

Guldbaggebelönade Katarina Ewerlöf spelar Melodifestivalens producent och dess programledare görs av My Holmsten.

Jonas Gardell regisserar och skriver manus och schlagermästaren Fredrik Kempe komponerar musiken. Anna Asp, som fick en Oscar för “Fanny och Alexander” gör scenografin, och kostymerna skapas av ingen mindre än Christer Lindarw. Regiassistent är Edward af Sillén och kapellmästare Martin Östergren.

“Livet är en schlager” har premiär 11 september 2014 på Cirkus i Stockholm och biljetterna släpps tisdag 19 november kl 09:00.

 

Mer om “Livet är en schlager” (pressbilder, längre biografier)

www.livetarenschlager.se