Jonas är ambassadör för Erikshjälpen

Posted on 31 januari, 2013

Jonas Helgesson arbetar sedan en tid tillbaka som ambassadör för Erikshjälpen, och har bland annat besökt deras projekt för barn och ungdomar med funktionsnedsättning i Vitryssland. Hans bok finns på ryska och tillsammans med Erikshjälpen har den distribuerats i landet. Omkring 4000 exemplar har hittills delats ut.

Jonas har varit med Erikshjälpen i Vitryssland och bland annat besökt hem där personer med funktionsnedsättningar bor. Han har också varit gästtalare på en konferens i Minsk för ökad förståelse kring funktionshinder.

– Efter mitt besök i Vitryssland tänkte jag två saker; Det ena var att akta mig för att klaga på Sverige. Det andra var, att jag kan göra något. Jag kan inte förändra världen men jag kanske kan förändra världen för någon. Jag tror också kunskapen är extremt viktig och att de får ettansikte på en som lever ett rätt normalt liv, berättar Jonas.