Föreläsningar

Jonas Helgesson har varit en flitigt anlitad föreläsare i 11 år. Han har stor erfarenhet att ta olika publiker vare sig det handlar om sjukhuspersonal, företagsledningar eller skolelever. Det som kännetecknar Jonas är hans otroliga förmåga att fånga publiken från första stund. Genom att varva stort allvar med mycket humor, och dela med sig av personliga berättelser från livet, blir hans föreläsningar en upplevelse man sent glömmer. I allt Jonas pratar om pekar han på tacksamhet mitt i eländet, hopp mitt i hopplösheten och det möjliga mitt i det omöjliga.

Nedan kan ni välja vilken föreläsning som passar just ert sammanhang. Båda föreläsningarna kan anpassas efter önskemål.

 

Ett CP-bra liv

Föreläsning om funktionsnedsättning, fördomar och mångfald. Jonas menar att vi lever i ett samhälle där vi gärna delar in varandra i fack efter etnicitet, samhällsklass, funktionalitet etc. Jonas tar utgångspunkt i sin egen cp-skada, hur han ständigt brottas både med sig själv och andras föreställningar om honom. Han utmanar oss hur man kan möta alla människor med respekt och se det positiva med olikheter.

Läs mer…

Vägen framåt!

Ny inspirationsföreläsning! Här riktar Jonas blicken framåt. Alla har vi gått igenom händelser som gjort oss utslitna och ledsna. Både privat, i relationer eller i jobbsituationer kan vi fastna i gamla hjulspår och inte veta hur vi ska hitta den inre motivationen igen. Men det finns alltid en fortsättning, menar Jonas. Han lockar oss att börja tro och hoppas igen, att lämna bitterheten bakom oss och ge livet en ny chans, genom att våga se vägen framåt.

Läs mer…