Föreläsningar

Trots mycket humor har Jonas alltid en seriös underton som handlar om att hans CP-skada inte utgör hela hans identitet.

 Som föreläsare, ståuppare och författare beskriver han både förtvivlan i sina begränsningar och glädjen i den stund då begränsningarna övervinns. Jonas pekar på tacksamheten mitt i eländet, hoppet mitt i hopplösheten och det möjliga mitt i det omöjliga.

 

Funktionsnedsättning

Jonas Helgesson tar utgångspunkt i sin egen CP-skada, hur han ständigt brottas både med sig själv och andras föreställningar om honom. Jonas utmanar oss att se möjligheterna i olika funktionsnedsättningar och hur man kan möta personer med funktionsnedsättning på ett värdigt och respektfullt sätt utan att bli översnäll.

Läs mer…

Fördomar

Jonas Helgesson menar att vi lever i ett samhälle där vi gärna delar in varandra i fack efter ursprung, sexuell läggning, funktionalitet eller vad det än må vara. Men för Jonas har det varit viktigt att inte låta etiketten som CP-skadad klistra sig fast för hårt.

Läs mer…

Motivation

Hur kan vi samlas kring viktiga mål och värderingar. Det är utgångspunkten för den här föreläsningen. Jonas Helgesson talar om vikten av rätt inställning, konsten att övervinna hinder och kraften i att fokusera det positiva.

Läs mer…